Nyakunkon a nyár, így ilyenkor furcsa lehet európai szemmel arról olvasni, hogy egy e-autó téli teszteken vesz részt. De a Föld nem csak Európából áll, vannak a bolygónkon keményebb hidegekkel megáldott területek is, ahol a Tesla ugyanúgy képviseltetni akarja magát.  A JerryRigEverything nevű Youtuber pedig azonnal eleget tett a Tesla meghívásának, amiben egy Tesla Model Y-t kellett tesztelni téli körülmények között.

Hirdetés

A meghívás egészen pontosan arról szólt, hogy nézze meg és számoljon be arról, hogy a Tesla miként veti alá a téli teszteknek az autót. A helyszín Alaszka volt, így senki nem mondhatja, hogy a feltételek ne lettek volna kemények. A téli tesztek különösen fontosak az elektromos járművek esetében, hiszen a hatótávon túl számos olyan komponenst is vizsgálni kell, ami egy belsőégésű motoros autó esetében nem mérvadó.

JerryRigEverything ráadásul maga is kipróbálhatta a Model Y-t egy csapatás keretein belül. Bár a videó angol nyelvű, mégis számos olyan összehasonlítás is szerepel benne (például a Model 3 télen problémás kilincsei), aminek alanyai a Model 3 és a Model Y. Másik téli finomság a Model Y javára, hogy a töltőcsatlakozó fűtött.