Tesla: úton a saját gyártású akkumulátor felé

1

A legújabb hírek szerint a Tesla akkumulátorgyártáshoz szükséges gépeket rendelt a dél-koreai Hanwha Group cégtől. Ez egy következő fázisa lehet a Tesla saját gyártású akkumulátorának.

A koreai cég az Egyesült Államokban leginkább a napelemes rendszereiről ismert, azonban emellett többféle gyártóberendezést is készít, köztük akkumulátorgyártásához.

„Ajánlatot kaptunk a Teslától akkumulátorkészítő berendezések gyártására.” – nyilatkozta a vállalat. „A mi gépeink az akkumulátorgyártás egyik fázisát, a kezdeti töltési/kisütési műveletet végzik el. Ebben a szakaszban egy speciális elektrokémiai szilárd elektrolit-interfázis (SEI) jön létre az elektródon.”

Ez a folyamat az egyik legutolsó lépés az akkumulátorgyártásában, és eddig a Tesla nem rendelkezett az ehhez szükséges eszközökkel, mostantól azonban egyre kevesebb akadály állhat saját cellák gyártásának útjába. 

Korábban is írtunk a Tesla terveiről:

Illetve a titkos projektről, ami feltehetően a 100$/kWh aksi gyártásáról szól, ennek egy újabb bizonyítéka lehet a berendezések megvásárlása. Ezeknek az információknak a megerősítése várhatóan a heteken belül megrendezésre kerülő „Akkumulátor Nap” rendezvényen történhet meg.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.