Úgy tűnik a Teslának gondjai akadtak a hamarosan érkező új, hárommotoros Plaid Model S-sel. Elon Musk jelentette be, hogy egyszerűsíteniük kell rajta, mivel túl komplexnek bizonyult.

Hirdetés

2019 szeptemberében jelentette be a Tesla, hogy új, hárommotoros hajtás érkezik a Model S-hez, amit a „Chassis” nevű prototípusban tesztelnek. A következő pár hónapban pedig a hírhedt Nürburgringen körözött, ahol meglepően jó eredményeket értek el annak ellenére, hogy a körülmények nem kedveztek nekik, de végül hivatalos mérési eredmény nélkül távoztak. A tesztek közben folyamatosan a közbeszéd tárgyát képezték az autón található meglepő megoldások miatt.

Először Elon Musk azt mondta, az új Tesla Model S az új Plaid hajtással és az új hátsó szárnnyal valamikor 2020. október/november körül érkezik. A további teszteket követve azonban  Elon Musk már azt mondta, hogy akár 2020 nyarán is érkezhet.

Most azonban úgy tűnik, gondok adódtak a Teslánál, és módosítaniuk kell a terveiken:

Egy kissé egyszerűsítenünk kell a Plaid-en. Túl bonyolultnak bizonyult” – ismerte el Elon Musk.

Arról sajnos nem beszélt, mit is terveznek módosítani az új Plaid csomagon belül, és hogy ez módosítja-e a megjelenés időpontját.

A jármű tulajdonképpen a Model S „pálya” változata, ami különösen érdekes most annak fényében, hogy a Model 3-nál is nemrégiben megjelent a „pálya csomag”. Ez nem jelent olyan drasztikus változásokat, mint a nagyobb testvér esetében.

Elképzelhető továbbá az is, hogy új akkumulátorcsomagot fog kapni. Arról már korábban lehetett hallani, hogy a Tesla dolgozik egy nagyjából 110 kWh kapacitású akkumulátorcsomagon, amivel a Model S hatótávja 640 kilométer fölé kerülne.

Arról sem tudni még, hogy ez az „egyszerűsítés” befolyásolja-e a nyári debütálást. Ezen kívül is akad jelenleg elég nehezítő körülmény a koronavírus járványnak köszönhetően.

Egyébként az újgenerációs Roadster is az új 3 motoros Plaid hajtást kapja majd meg, de ennek érkezésére csupán a Model S ráncfelvarrása után számíthatunk csak.

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.