Újabb LG Chem akkumulátorgyár létesül Lengyelországban!

0

Amikor 2018 novemberében az LG Chem lengyel gyárának bővüléséről írtam, eljátszottam a gondolattal, hogy egy esetleges új gyáregység létesítése kapcsán talán hazánk is képebe kerülhet a döntéshozók fejében. Sajnos nem így lett, a vállalat megmaradt Lengyelország határain belül. De legalább lesz egy újabb gyár, ami talán megoldhatja a hetek-hónapok óta húzódó akkumulátorhiányt.

Az új egység tehát marad az országban és egy már működő TV-gyárban fog berendezkedni, miután az LG megvette az a török Vestel televíziógyártótól. A bejelentés kedden történt az LG részéről, elmondásuk szerint a vételár 31,4 millió dollár volt. A megvásárolt gyár Wrocławban van, nem is olyan messze az LG Chem már működő gyárától.

Jelenleg öt akkugyár van az LG Chem érdekeltségében az alábbi országokban: Dél-Korea, Kína, Lengyelország, USA.

Lesz igény az új az LG Chem cellákra, hiszen már most is 13 márka használja azokat, így a Daimler, a Jaguar, a Renault, a Volkswagen Csoport, a Volvo és a Hyundai. Az LG szerint a mostani éves 10 GWh gyártói kapacitásról fel kívánnak menni 70 GWh-ra, ami már közel 1 millió e-autónak lenne elég.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!