Packáznak a német hatóságok a Giga Berlin kivitelezési munkálataival!

0

A negyedik Tesla gyár építése, amit az új terminológia szerint Giga Berlin néven illik már említeni, egy új szakaszba lépett. A német hatóságok múlt héten megvizsgálták a környezetvédők aggályait, ami eddig leginkább az erdőírtás miatti élőhelycsökkenés és a tervezett ivóvízfelhasználás mértéke miatt alakult ki. A környezetvédők által felvázolt problémák mindegyikére megnyugtató megoldást találtak, így most már valóban elhárulni látszanak az akadályok a kivitelezési munkálatok elől. A tervezett üzemben akkumulátorok, hajtáslánc-elemek és olyan járművek gyártása van tervben, mint a Model Y európai igényeket kielégítő volumene.

Tehát a döntés értelmében megindulhatott az útban levő fák kivágása, mely az alábbi tervezet értelmében két fázisban zajlik le, 90 majd 63 hektár erdőt érintve.

A Tesla természetesen komolyan veszi a környezet megóvását, így a tervek szerint háromszor annyi fát fognak telepíteni a körzetben, mint amennyit kivágtak. A munkálatok pedig már meg is kezdődtek, legalábbis Jörg Steinbach brandenburgi környezetvédelmi biztos (Minister for the Economy, Labor and Energy of the State of Brandenburg) Twitter megosztása szerint:

Azt gondolhatnánk, hogy innen már sima ügy lesz minden és a sanghaji gyárhoz hasonlóan beindulhatnak rohamtempóban a munkálatok. Ám a Welt magazin szerint nem lesz azért egyszerű. A helyi környezetvédők egy csoportja, a Grüne Liga ugyanis bíróságon támadta meg a döntést, így szombaton le is állították a fák kivágását és átmeneti, de bizonytalan időre így is marad a helyzet, ami akár az egész gyár kivitelezési menetrendjét is érintheti!

Eddig minden a tervek szerint halad, hiszen a 2021 júliusára tervezett gyártási starthoz már februárban el kell kezdődnie a területen lévő fák kivágásának!

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!