Tesztel a Lucid, cél a 640 kilométeres hatótáv

0

Január végén jelentette a Lucid Motors, hogy előrendelhető az első tisztán elektromos modelljük a Lucid Air. Az eltérő piaci viszonyok miatt csupán néhány kiválasztott országban rendelhető: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Monaco, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság. Sajnos ebből a körből Magyarország egyelőre kimaradt. A Lucid szerint, Európában nagy lehet a kereslet az autójukra, a kiszállítások pedig 2021 végén kezdődhetnek meg.

A hivatalos bemutatóra még várnunk kell, egészen áprilisig, de a Lucid Motors mindent elkövet annak érdekében, hogy ne kopjanak ki a köztudatból és tudassák, hogy jól haladnak a fejlesztésekkel.

Pár napja az e-autó gyártó kiadott egy videót, ahol a Lucid Air tesztje a kaliforniai Willows városában található versenypályán zajlik. A mérnökök itt kalibrálják be az Air irányíthatóságát, ez pedig rengeteg drifteléssel jár.

„Miközben az e-autó technológiát a következő szintre emeljük, ideje kiértékelni azt a lenyűgöző teljesítményt, melyet a vásárlóinknak megterveztünk. Beleértve a 640 kilométeres hatótávot is!”

Délebbre, a NASA Crows Landing reptéren és tesztpályán a hajtásláncot teszteli a Lucid Motors. Végül pedig a fontanai versenypályán a hatékonyság-tesztet is közzétette a gyártó. Jól látható a 400-as matrica az autón, ami talán a 400 mérföldes hatótávot jelképezi.

Várjuk a 2021-et, hogy megérkezzenek az első vásárlói példányok.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!