Rendelhető a Lucid Air Európában

0

A Lucid Motors bejelentette, hogy rendelhetővé vált a luxus, sport szedánjuk az Air. 1000$ fejében előrendelhető, amit vissza is térít a gyártó, ha meggondolja magát a vásárló.

Az eltérő piaci viszonyok miatt csupán néhány kiválasztott országban rendelhető: Ausztria, Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Izland, Monaco, Hollandia, Norvégia, Spanyolország, Svédország, Svájc és az Egyesült Királyság. Sajnos ebből a körből Magyarország egyelőre kimaradt.

A Lucid szerint, Európában nagy lehet a kereslet az autójukra, a kiszállítások pedig 2021 végén kezdődhetnek meg.

“Az eredeti terv az volt, hogy 2021-ben kezdjük el fogadni a rendeléseket Európából, egy évvel az után, hogy megkezdtük a gyártást az arizonai üzemünkben. Azonban látva milyen nagy a kereslet az elektromos autókra Európában, megsürgettük ezt a folyamatot.”

A Lucid Air végleges verzióját csak áprilisban mutatják be New Yorkban, az azonban még nem tiszta, hogy ez egy önálló rendezvény lesz-e vagy a New Yorki International Auto Shown keretein belül történik. A gyár eddig még csak 80 béta modellt állított elő az Arizonában található üzemében melynek 2020 végén már el kell kezdenie a termelést az amerikai piacra.

“A Lucid 2020 áprilisában mutatja be az Air végleges változatát New Yorkban. A jármű külső és belső változásain kívül, a specifikációkat és az árinformációkat is megosztjuk. Jelenleg házon belüli fejlesztések folynak, hogy ez lehessen a világ leghatékonyabb e-autója, kiemelkedő energia sűrűségű akkumulátorral és nagy teljesítményű villanymotorokkal. A Lucid 80 béta autót gyártott le a különféle tesztekhez, a Szilícium-Völgyben található főhadiszállásukban. A kész modellek különféle teszteknek lesznek alávetve.”

Peter Rawlinson a Lucid Motors vezetője így nyilatkozott: “Ez egy izgalmas időszak a Lucid számára. Elképesztő ütemben haladunk, hogy 2020 végén megkezdődhessen az Air gyártása. Európával kapcsolatban pedig, látva, hogy milyen nyitott a piac az elektromos modellek iránt, ezért úgy gondoltuk, hogy minél előbb lépnünk kell és úgy érzem ez lesz az egyik legfőbb piac a Lucid számára.”

A várható specifikációk:

  • 640 kmilométeres hatótáv
  • 0-100, 2.5 másodperc alatt