Hirdetés

Hosszas előkészítés után a nemzetközi elektromobilitási trendeknek megfelelően új szereplővel bővült a hazai állami támogatásban részesülő autómárkák listája. Az Universal Leasing Kft. aláírta az erről szóló megállapodást az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-vel, ami alapján a vállalat Teslounge Budapest elnevezésű bemutatótermében, a Lechner Ödön fasor 1. szám alatt vásárolt minden bruttó 20 millió forint vételár alatti Tesla Model 3 elektromos autóra igénybe vehető az „Elektromos gépkocsi beszerzésének támogatása” (GZR-D-Ö-2018) című pályázati kiírás szerinti 1,5 millió forintos állami támogatás.

Az elektromos gépjárművek gyorsabb elterjedését szolgáló rendszer fontos eleme, hogy nem hazai adóbevételeken alapszik. A Kiotói Egyezményhez kapcsolódóan a magyar állam nevében értékesített egységekből származó bevételt csak és kizárólag a Zöld Beruházási Rendszer keretében, az üvegházhatású gázok hazai kibocsájtásának csökkentését célzó tevékenységekre lehet fordítani. A megfogalmazott alapelvek közé tartozik, hogy csak olyan tevékenység támogatható belőle, amellyel a legjelentősebb mértékben csökkenthető az üvegházhatású gázok hazai kibocsátása.

Az elektromobilitás és zöld közlekedés népszerűbbé tételében már régóta komoly erőfeszítések történnek Magyarországon. A kormányzat az elmúlt években Európai Unión belül is kiemelkedő mértékben növelte az elektromobilitás támogatását, aminek köszönhetően Magyarországon az éves elektromos autó forgalomba helyezés közel ugyanannyi, mint a környezetvédelemben élharcos Dániában, valamint régiós szinten is dupla annyi elektromos autó rója az utakat, mint a jóval nagyobb lélekszámú Lengyelországban, vagy az autóiparban nagy hagyományokkal rendelkező Csehországban. 2019-ben 1833 darab tisztán új üzembehelyezésű elektromos meghajtású gépjármű került forgalomba, ami regionális szinten abszolút piacvezetővé teszi Magyarországot a környezettudatos közlekedés terén.

A jelentős kedvezmények, valamint a zöld rendszám biztosította előnyök a relatíve magasabb ár ellenére is sok vásárlót győztek meg arról, hogy álljon át a lényegesen olcsóbban üzemeltethető, jóval csendesebb és környezetbarátabb gépjárművek használatára.

Ennek a kedvező pozíciónak az erősítése érdekében született meg a döntés, hogy 2020. január 24-től immáron a Tesla Model 3 típusa is elérhető állami támogatással bruttó 20 millió forintos értékhatárig. Aki ismeri az innovatív amerikai autógyártó eredményeit és modelljeinek technológiai színvonalát, az minden bizonnyal örömmel nyugtázza ezt a hírt, hiszen a Tesla már megalakulásától kezdve a fenntartható közlekedés élharcosának számít. Modelljei szinte minden területen magasan kiemelkednek az autópiacon, a Model 3 támogatási körbe vonásával ez a fejlett technológia a korábbiaknál is kedvezőbb áron válik mostantól elérhetővé a vásárlók számára, ami tovább erősítheti a magyar közlekedés fenntarthatóbbá tételét.

– Tesla Model 3 Standard Range Plus: 16 860 000 ft-tól állami támogatással
– Tesla Model 3 Long Range: 18 499 000 ft-tól állami támogatással
IDE kattintva a Teslounge weboldalán, több részletesebb információt meg lehet találni a modellekkel kapcsolatban!

Ide kattintva csatlakozz a legnagyobb és legaktívabb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz és tudj meg mindent a jövő autójáról.