500 munkahely szűnik meg a Jaguar Land Rovernél hamarosan

0

Az elektromos meghajtás térnyerésének sajnos lesz árnyoldala is, ami autóipari munkahelyek megszűnését fogja magával hozni. Természetesen új pozíciók is létre fognak jönni ezáltal, de a végső mérleg mindenképp negatív lesz a munkahelyek szempontjából. Németország esetében már munkahelyek százezreit emlegeti a Handelsblatt, de az Audi tekintetében is már 9500 munkahely került veszélybe!

De mi a helyzet Angliával, pontosabban a Jaguar Land Roverrel? Nos, a Bloomberg megszellőztette, hogy az állomány 10%-ának mennie kell az észak-angliai Liverpool melletti halewoodi üzemből, ami konkrétan 500 embert érint!

A tulajdonos Tata Motors szerint az „átalakítás” hátterében financiális okok szerepelnek csupán, míg a Bloomber úgy ismeri a dolgokat, hogy költségcsökkentésre van szükség felkészülendő az e-autók gyártására! A halewoodi üzemben jelenleg a Land Rover Discovery Sport és a Range Rover Evoque modellek készülnek. A JLR amúgy már most is nagy átszervezésekben van, hiszen például a Birmingham-béli Solihull gyár gyártói kapacitása is mozgásban van Szlovákiába, ez 1200 munkahelyet érint. Jelenleg ez a JLR palettája, benne 1 tisztán elektromos és 1 plug-in hibird modellel:

A Jaguar Land Rover 2020-tól pedig az alábbi platformokkal dolgozik majd elektromos meghajtás szempontjából:

Kíváncsian várjuk tehát, milyen átalakulások várnak még a JLR-re a közeljövőben!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!