A Honda vezérigazgatója szerint, nincs meg a kereslet az e-autók várt virágzásához

0

A Honda vezérigazgatója, Takahiro Hachigo szerint jelenleg még nincs meg a megfelelő kereslet az elektromos autók elterjedéséhez, legalábbis szerinte a vásárlók még nincsenek felkészülve az elektromosításra.

Az Automotive News Europe-nak adott interjújában arról beszélt a vezérigazgató, hogy a hibridekben van meg a potenciál arra, hogy a különböző károsanyag-kibocsátási törvényekhez igazodjanak. „A cél nem az elektromosítás elsősorban, hanem az üzemanyag-fogyasztás optimalizálása.”

Nyáron mutatta be a Honda az első teljesen elektromos modelljét a Honda e-t, de a vezérigazgató nem egészen biztos abban, hogy a vásárlóik a tisztán elektromos modelleket keresnék. Lehet, hogy azért nem, mert egy kicsit megszaladt a ceruza mikor árazták az első elektromos modelljüket? Szeptemberben már megtudhattuk a magyar árakat is, amit ide kattintva meg lehet nézni.

„Nem hiszem, hogy komoly emelkedés lenne az akkumulátoros autók keresletében, és ez az állítás világszerte igaz. Minden országban mások a szabályok és mindet figyelembe kell venni. A fejlesztést ez irányba folytatni kell, de nem hiszem, hogy mostanában jönne divatba ez a dolog.”

Pedig a Honda 2030-ig kínálatának kétharmadát elektromosítani szeretné.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!