A Honda vezérigazgatója, Takahiro Hachigo szerint jelenleg még nincs meg a megfelelő kereslet az elektromos autók elterjedéséhez, legalábbis szerinte a vásárlók még nincsenek felkészülve az elektromosításra.

Hirdetés

Az Automotive News Europe-nak adott interjújában arról beszélt a vezérigazgató, hogy a hibridekben van meg a potenciál arra, hogy a különböző károsanyag-kibocsátási törvényekhez igazodjanak. “A cél nem az elektromosítás elsősorban, hanem az üzemanyag-fogyasztás optimalizálása.”

Nyáron mutatta be a Honda az első teljesen elektromos modelljét a Honda e-t, de a vezérigazgató nem egészen biztos abban, hogy a vásárlóik a tisztán elektromos modelleket keresnék. Lehet, hogy azért nem, mert egy kicsit megszaladt a ceruza mikor árazták az első elektromos modelljüket? Szeptemberben már megtudhattuk a magyar árakat is, amit ide kattintva meg lehet nézni.

“Nem hiszem, hogy komoly emelkedés lenne az akkumulátoros autók keresletében, és ez az állítás világszerte igaz. Minden országban mások a szabályok és mindet figyelembe kell venni. A fejlesztést ez irányba folytatni kell, de nem hiszem, hogy mostanában jönne divatba ez a dolog.”

Pedig a Honda 2030-ig kínálatának kétharmadát elektromosítani szeretné.