Felgyorsítja elektromos átállását a Honda

0

Tovább gyorsítja Electric Vision névre keresztelt európai termékfejlesztési stratégiáját a Honda. A japán vállalat legfőbb törekvése, hogy 2022-ben már minden Európában eladott Honda modell képes legyen elektromos – alternatív – meghajtásra. Az eredetinél három évvel közelebbi céldátumot Amszterdamban, az Electric Vision rendezvényen árulták el a márka munkatársai, újfent tanúbizonyságát adva elkötelezettségüknek, valamint elektromos és hibrid hajtásláncaikba vetett bizalmuknak.

Miként a jelenlévők megtudhatták, az előttünk álló 36 hónapban 6 alternatív üzemmódra is képes Honda érkezik a szalonokba, ezek közül a tisztán elektromos Honda e és az új, hibrid Jazz már úton van.

Tom Gardner, a Honda Motor Europe alelnöke elmondta: „A jogszabályi és piaci környezet, valamint a vásárlói szokások sokasága Európában gyorsabban változik, mint a világ bármely másik táján, ráadásul a változás tempója is egyre nő, így nekünk is fokoznunk kell a fejlesztés sebességét, hogy választ tudjunk adni a kihívásokra.

Bárhogy is, örömmel jelentem be, hogy a Honda európai személyautó-választéka nem 2025-re, hanem három évvel hamarabb, 2022-re újul meg – addigra minden általunk forgalmazott új autó képes lesz elektromos üzemmódban is közlekedni. Az összes… mindössze 36 hónap múlva!”

„e:Technology”

További újdonság az „e:Technology” márkanév, ami a Honda minden elektromos termékén megjelenik majd, hogy egységbe kovácsolja a vállalat környezetbarát fejlesztéseit.

Az autók esetében ez az embléma a hajtáslánc típusára utal, a Jazzen például a Hybrid Electric Vehicle angol kifejezés (magyarul hibrid elektromos jármű) rövidítése, az „e:HEV” felirat jelenik majd meg.

A Jazz következő nemzedékébe kerülő kétmotoros, hibrid hajtáslánc már bizonyított az európai piacon, hiszen a 2019-es CR-V Hybridben is hasonló rendszer dolgozik.

Szemben a hagyományos hibridekkel, az „e:HEV”-nél nem a villanymotor segíti a belső égésű erőforrást, hanem utóbbi termel áramot az előbbi működtetéséhez, ennek köszönhető a páratlanul hatékony és takarékos működés valós környezetben. A Honda által fejlesztett vezérlési rendszer további előnye, hogy a hajtáslánc rendkívül kifinomultan működik és igen dinamikusan gyorsítja az autót, holott károsanyag-kibocsátása roppant alacsony.

A magával ragadó vezetési élményt nyújtó Jazz következő generációja a 2019-es Tokiói Autószalonon ünnepli majd világpremierjét.

További modell érkeznek Európába a következő 36 hónapban

A Honda illetékesei azt is elárulták, miként lesz képes elektromos üzemmódra is a teljes európai paletta már 2022-ben. Az elkövetkező 36 hónapban 6 olyan modell érkezik a Honda-márkakereskedésekbe, amelyek alternatív meghajtásra is képesek, közöttük a vadonatúj Jazzel és a Honda e. Ezek között akkumulátorról hajtott elektromos modell éppúgy lesz, mint e:HEV alapú hibrid, a környezetbarát közlekedés mellett tehát a választás lehetősége is adott a vásárlóknak.

Tom Gardner, a Honda Motor Europe alelnöke elmondta: „Az elektromos átállás alaposan megváltoztatja majd a Honda választékát, illetve arculatát. Kétmotoros hibrid hajtásláncunk tulajdonképpen minden modellünkben megjelenik majd, és további akkumulátoros elektromos autókkal is előrukkolunk.” 

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!