Videón az önvezető módban driftelő elektromos DeLorean

0

A Stanford Egyetem kutatói megépítették az elektromos DeLorean DMC12-t ami a Marty nevet kapta. Hogy miért?

Az egyetem kutatóinak nem titkolt célja, hogy kifejlesszék azt az önvezető autópilótát ami a lehető legkevesebbet hibázik. Azonban a tudósok célja egyben az is, hogy lemérjék, hogy meddig tudnak az ember segítségére lenni az önvezető technológiák olyan helyzetben mikor már egyáltalán nem tapadnak a gumik.

Chris Gerdes, a kutatás vezetője az alábbiakat mondta: „Próbálunk olyan önvezető autókat kifejleszteni, melyek felismerik a vészhelyzetet és le is tudják azt reagálni. Ezen kívül a csúszós felületeken, mint amilyen a jég is elboldoguljanak. A célunk, hogy olyan robotpilótát fejlesszünk ki ami elkerüli a baleseteket, amennyiben a fizika törvényei azt lehetővé teszik.”

A fenti videón látható, hogy Marty, akit az egyetem a Renovo Motors startup segítségével alkotott meg, milyen szépen manőverez és driftel önállóan egy bonyolult pályán!

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!