Hirdetés

A Daimler sajtóanyagának tanulsága szerint a már sokat emlegetett elektromos Sprinter gyártása elindult Düsseldorfban. Az első hírek 2018 elejéről származnak és mi is beszámoltuk már akkor róla! Az idei év elején beharangozott 2. félévi gyártási beindítás pedig szintén valóság lett, hiszen december 12-én beindult a termelése az eSprinter típusnak!

Az első Sprinterek már 1962 óta jelen vannak a márka életében és úgy tűnik 2019 lesz az újabb mérföldkő a márka életében, hiszen megjelenik az elektromos meghajtás! A gyártás beindítására a Mercedes-Benz Vans részleg közel 330 millió euró értékben fejlesztette fel a düsseldorfi gyárat, hogy többek között az eSprinter gyártására is fel tudjanak készülni. Ráadásul 2022-re egy komoly cél is meghatározásra került: onnantól az összes furgont szén-dioxid kibocsájtás nélkül kívánják legyártani!

Az eSprinterben 1 darab elektromos motor fog helyet foglalni, az is az első tengelyt hajtja meg 85 kW teljesítménnyel és 300 Nm nyomatékkal. Akkupakk tekintetében három, vagy négy modulból álló akkupakk közül válogathat a vásárló. A nagyobbik, 4 modulos akkupakk 55 kWh kapacitást rejt, a kisebbik 3 modulos pedig 41 kWh-t. Előbbivel 168 km, míg utóbbival 115 km-t tehetünk meg, ha a maximális rakománytömeggel számolunk, ami itt 891 kg. A villámtöltés milyenségéről nem szól a sajtóanyag, de biztosnak vehető a CCS interfész. A Daimler szerint 80%-os töltöttséget lehet ezzel a metódussal elérni 30 perc alatt.

Hirdetés

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés