Megkezdődött a Fuso eCanter gyártása Európában

0

A Daimler Trucks leányvállalata, a Fuso megkezdte az új eCanter sorozatgyártását Európában.

A 2022 szeptemberében bemutatott teljesen elektromos, ultrakönnyű teherautó legújabb generációjának sorozatgyártása a portugáliai Tramagalban lévő gyártóüzemben indult el a napokban.

A Daimler legfrissebb bejelentése szerint a Mitsubishi Fuso Europe (MFTE) üzeme 1980 óta több, mint 250 000 Fuso Canter teherautót gyártott le. Mostantól azonban a következő generációs, legújabb, tisztán elektromos eCanter gyártása is felkerült a napi rutin közé a portugáliai üzemben.

A tisztán elektromos eCanter 42 változatban kapható, hat féle tengelytávval és 4,25-8,55 tonnás össztömeggel. Az új generációs eCantert a tömegétől függően 110 kW vagy 129 kW teljesítményű villanymotor hajtja, optimalizált hajtáslánccal és 430 Nm nyomatékkal párosítva. Ezen haszongépjárművek maximális sebessége 89 km/órában lett korlátozva.

A megújult eCanternél a Daimler Trucks is kibővítette kínálatát, hogy még jobban megfeleljen az európai követelményeknek és ezzel a vevői elégedettséget is tovább fokozza az elektromos haszongépjármű irányába.

Az európai értéklánc túlmutat a tramagal-i járművek összeszerelésén. Az elektromos eCanter teherautó alkatrészeinek több mint 50%-át mintegy 90 európai beszállítótól szerzi be a Daimler Trucks. Ezért a Portugáliában gyártott Fuso eCanter „könnyűvé” tette az ügyfelek számára az e-mobilitásra való átállást, emelte ki Karl Deppen, a Daimler Truck Asia vezérigazgatója. „Mindez egy fontos lépés ahhoz, hogy még közelebb kerüljünk a CO2-semleges szállítmányozáshoz.”

A portugáliai Fuso eCanter értékesítése kezdetben 17 európai piacon kezdődik meg, köztük Franciaországban, Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban, az Egyesült Királyságban, Írországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Belgiumban, Csehországban, Dániában, Svédországban, Finnországban, Szlovákiában, Görögországban és Lengyelországban.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!