Szoftverfrissítéssel akár 8% plusz hatótávot is kaphat a Jaguar I-Pace

0

Az e-autó több szempontból is kiváló közlekedési eszköz és mivel az egyszerű technikát szoftver irányítja, annak optimalizálásával bizony elő tud állni a címben leírt esemény! A Teslánál is sokszor 5% körüli javulás tapasztalható a hatótávban egy jobban sikerült frissítés telepítése után, de a Jaguar mostani, akár 8%-a is kiváló teljesítmény!

jaguar I-pace

Minderről e-mailben értesülhettek a Jaguar I-Pace tulajdonosok, a “Range Enhancement Program” részeként. Ennek egyik fő eleme, hogy a Jaguar mérnökei olyan megmozdulások és autók eredményeit is beépítik az I-Pace szoftveres fejlesztéseibe, mint a Jaguar I-PACE eTROPHY és a hozzá kapcsolódó versenysorozat!

A fejlesztések értelmében az autó szoftvere ECO módban jobban optimalizálja az akkupakk hőmenedzsmentjéhez szükséges légbeáramlás lamelláit a hűtőrács mögött, ezzel javítva a légellenállást. A megtehető hatótáv kiszámítása is jobban hagyatkozik majd a sofőr vezetési stílusának hatásaira, vagy az autó környezetére. Természetesen a regeneratív fékezés hatékonyságán is csiszoltak, ami az örök klasszikus ilyenkor.

De fejlesztések történtek az autó fedélzeti rendszerének és a műszeregység kirajzolásának egyes grafikai elemeiben. Ez a frissítés most még csak egy márkaszerviz meglátogatásával szerezhető be, de a Jaguar szintén mielőbb csatlakozni akar az OTA szoftvert frissítő autógyártók táborához!

És hogy mégis hogyan lehetséges szoftverfrissítéssel teljesítményt, vagy akár hatótávot növelni? Varsányi Péter kiváló írásából a Tesla Cybertruck kapcsán kiderül!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!