Hirdetés

Az autóiparban egyre inkább nagyobb szerepet kapnak a jól megírt szoftverek, amik minősége aztán az autó meghajtásában, vagy éppen a fedélzeti rendszerekben csapódik le. Különösen igaz ez egy olyan jövőbe mutató funkció esetében, mint az önvezetés!

Ha pedig önvezetés, abban jelenleg a Tesla az abszolút csúcs! Tudják ezt a Porsche-nál is, most pedig egy bevállalós dolgot tettek: mérnökeik személyesen tesztelték az Autopilot rendszert, amivel szemben a fő elvárás a V10-es frissítés megléte volt. 

Ezen belül is a Smart Summon funkció érdekelte a mérnököket, ám ez csak a Tesla alkalmazásával megy, amibe viszont a tulajdonos felhasználónevével és jelszavával kell belépni. Így mindenképpen egy magánszemély autójára és annak okostelefonján futó alkalmazására volt szükség a teszteléshez. A Smart Summonról Gaben cikkét ajánlom figyelmetekbe!

Hirdetés

Tehát a Porsche egészen Las Vegasig repítette a mérnökeit, akik az ottani Turo autóbérlő rendszeren keresztül foglalták le Jensen Gadley autóját. A személyes találkozón igencsak meglepődött Gadley úr, amikor egy Porsche Taycannal begurultak a bérlők.

Egy kis csevej során végül elárulták, hogy a Porsche mérnökei és leginkább a Smart Summont szeretnék kipróbálni, ami végül két különböző parkolóban is megtörtént!

A mérnökök leginkább az autó reakcióira voltak kíváncsiak a környezetével összefüggésben, de többször tesztelték azt is, mi van akkor, ha kilép egy ember a mozgásban levő autó elé. A nap hátralevő részében még számos dolgot próbálgattak a mérnökök a Model 3 Autopilot rendszeréből, majd a nap végén teljes megelégedettséggel távoztak.

Örömteli hír, hogy a nagy autómárkák is végre elkezdtek leszállni a magas lóról és inkább felvállalni, ha valaki jobb náluk. A jobbtól pedig sosem szégyen tanulni!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés