Hirdetés

A frissen bemutatott Cybertruckal Elon Musk vélhetően ismét nagyot gurított. Míg más autógyártó próbál felkapaszkodni az aktuális divat által gerjesztett hullámokra, addig a Tesla ebben a szakmában magát a hullámot próbálja megtestesíteni, elég jó hatékonysággal. 

Míg a márka első népszerű képviselője, a Model S a 21. század valóságos technológiai paradigmaváltását jelentette az autógyártás történetében, az azt követő Model X és Model 3 típusokkal inkább a már bevezetett technika továbbfejlesztése és a szélesebb körben való piaci terjeszkedés volt a fő cél. 

A legfrissebb modellel könnyen lehet, hogy újabb ipari fordulóponthoz érkeztünk, amely ismét csak Elon Musk hathatós közreműködésének köszönhető. A Cybertruck bevezetésével Musk nem újabb technológiai vívmányokkal, sokkal inkább a lélegzetelállító külsővel akarhatta elvarázsolni a közönséget, az eddigi visszajelzések alapján pedig kijelenthetjük, ismét kipipálhat egy tételt a bakancslistáról.

Hirdetés

Mint eddig minden Tesla modellt, az új jármű bemutatását is rendkívüli érdeklődés övezte, a fogadtatásra pedig az azóta történtek alapján nem lehet panasz. A cég részvényei ugyan a bemutatást követő 5. napon is stabilan 6-8%-os mínuszban vannak a bemutató előtti bázishoz képest, viszont az előrendelések mára túllépték a 250.000-es darabszámot, valamint a közösségi médiában is abszolút pozitív visszajelzések figyelhetők meg, az előre nem tervezett fun factorok ellenére is.

Az aktuális újdonsággal a pickup kategóriát célozta meg a Tesla, ez a szegmens pedig piacvezető Amerikában, így nem tűnik kérdésesnek, hogy valamelyik amerikai telephelyen fogják felállítani az új gyártósort, ahol a tervek szerint 2021 utolsó negyedévében készül el az első eladásra szánt példány.

Az autóipar rég látott ennyire megosztó formatervet, hasonlóan sci-fibe illő modellt eddig maximum tanulmányautóként mertek felvonultatni a gyártók. A Tesla viszont nem először mer nagyot álmodni, és láthatóan elég eltökélt is a tervei megvalósításához. Ha a potenciális vásárlók meg tudják emészteni a Cybertruckot, és pár éven belül a tervezett ütemben kezd terjedni az új típus Amerika útjain, akkor Musk az elmúlt évtizedek második nagy autóipari paradigmaváltását is zsebre vághatja, ezúttal gépjármű-formatervezés szekcióban. 

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés