Évente 3%-al nő a Teslák hatékonysága

0

Az elektromos járművek szignifikánsan hatékonyabbak, mint a benzin és dízelüzemű autók. Azonban az elektromos autók hatékonysága továbbra is kiemelten fontos, mivel ez az ami meghatározza a valós hatótávolságot az akkumulátorkapacitás mellett.

A Tesla az első autógyártó ami élen jár az elektromos technológiák fejlesztésében, és kezdetektől fogva magas hatótávú modellekkel nyitott a piacon. Jelenleg eljutottunk oda, hogy már a konkurenciának kikiáltott autógyártók is felsorakoznak kapacitás terén a Teslához. Azonban hiába a nagy aksikapacitás, ha a hatótáv adatok meg sem közelítik az amerikai e-autó gyártó modelljeinek a szintjét.

Kevin Rooke készített egy diagramot, melyen tisztán látni, hogy a Teslák hatékonysága 3%-al nő évente. Mindezt úgy, hogy a Tesla csak szoftveres frissítésekkel javít az autóin.

Van olyan mikor évekig hozzá sem nyúl fizikailag egy-egy autó hajtásához. Rook a blogján ezt írta: „Akárhogy is nézzük, izgalmas látni, hogy évről-évre folyamatosan javul a Tesla hatékonysága. Minden évben 3%-al kevesebb energiát fogyasztanak a Tesla modelljei!”

Rook más elektromos modellekkel is összehasonlította az adatokat, vannak kihívók és vannak olyan gyártók akiknek szintén sikerült a hatékonyságon csiszolni az évek alatt, de tisztán látni, hogy a Tesla messze veri őket!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!