A Tesla Model 3 is ott van az év legbiztonságosabb luxusautói között

0

A Tesla Model 3 olyan nagy nevek mellett szerepel a listán mint az Audi A6 vagy a Mercedes-Benz E-osztály.

Többször megírtuk már, hogy különböző töréstesztek alapján mennyire megbízható a legkisebb Tesla. Most az Amerikai Biztosítók Autópálya-biztonságért Felelős Szervezete (IIHS) tette közzé töréstesztjeik alapján az év 11 legbiztonságosabb autójának listáját. Melyre a Tesla Model 3 is felkerült, mint első tisztán elektromos autó!

A teszten az az autó kap „jó” besorolást melyek frontális ütközések esetében a sofőrnek vagy az utasnak legalább 70%-nál nagyobbak a túlélési esélyei mint egy „gyenge” osztályzatú autóban.

Továbbá a legmagasabb „plusz” fokozatban a fényszórók erejét is vizsgálják, mivel Amerikában a halálos balesetek fele sötétben, kivilágítatlan utakon történik. Itt a tesztelt autók 14%-a tudta megszerezni a „jó” osztályzatot. De, a Tesla Model 3 ebben is remekelt!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!