Magyarországon is rendelhető az első tisztán elektromos Mazda, az MX-30

0

A Mazda a Tokiói Autószalonon mutatta be első tisztán elektromos modelljét, ami az MX-30 nevet kapta.

A Japán gyártó viszonylag későn lépett be az elektromosítás világába, talán ezért sem akart nagyot alkotni, és a tegnap bemutatott MX-30 tisztán elektromos modell egyfajta tapogatózásnak tűnhet ebben a szegmensben.

Fontosabb műszaki adatokat egyelőre nem közöt a Mazda, de a hivatalos anyag megerősítette, hogy az MX-30 egy 35,5 kWh-s akkumulátort kapott, melyet egy 50kW-os DC töltővel 80%-ra 30-40 percen belül lehet feltölteni. 22 kW-os AC falitöltővel a teljes töltöttségi szint elérése 4,5 óra, ebből adódik, hogy a fedélzeti töltője 6,6 kW-os.

Az e-SkyActive platformra megépített modell fedélzetéről a különböző biztonsági rendszerek sem hiányozhatnak. Az automata vészfék-asszisztens például a keresztirányú forgalomfigyelővel is kiegészült, ami milliméteres hullámú radarokkal és elől elhelyezett kamerával pásztázza az utat. Továbbá bekerült a kínálatba a Roda Keep Assist is, ami jelzést küld a vezetőnek, ha az autó az út széléhez közel halad az olyan helyzetekben, mikor ott nincs felfestés.

A japán gyártó első alkalommal használ érintőképernyős klímavezérlőt az MX-30-ban, egészen pontosan egy 7 hüvelykes kijelzőt épített az első elektromos modelljébe.

Az MX-30 fordított irányban nyíló hátsó ajtókat kapott, amit már a Mazda RX-8-nál is láthattunk. Ezt leszámítva a stílusjegyek nagyjából megegyeznek azzal, amit a hasonló méterű CX-30-nál láthatunk.

A tisztán elektromos MX-30 magyarországi bevezető ára 11 399 900 forint, állami támogatás nélkül. Továbbá a bemutatóval egyidőben a magyarországi előrendelési lehetőség is megnyílt és 325 000 forint ellenében már most foglalózható az elektromos Mazda.

Az új modellt a gondosan kialakított utastéri opciók, a kiemelkedő külső dizájn és a legmodernebb biztonsági funkciók teszik igazán különlegessé. 

  • Belső színek: Industrial Vintage vagy Modern Confidence
  • Elektromos ülés deréktámasszal és fűtött első ülések
  • Vezetési pozíció megjegyzése
  • 18”-os világos könnyűfém keréktárcsák
  • Adaptív LED-es fényszórók automatikus szintbeállítással, LED-es állandó tompított fényszórók, első kombinált fényszórók jellegzetes világítással
  • Továbbfejlesztett biztonsági funkciók

A Mazda MX-30 várható megjelenése 2020 ősze!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!