Amire mindenki kíváncsi: Tesla Model S és Porsche Taycan gyorsulás

0

Nos, végre eljött az az idő mikor sikerült összemérni a Tesla Model S-t és a Porsche Taycan gyorsulását. Azonban van némi érdekesség a dologban!

Egy német TV-műsornak sikerült megszereznie egy Porsche Taycan Turbo S-t és egy Tesla Model S P100D-t, hogy elvégezzenek néhány összehasonlító tesztet. Viszont a tesztet készítők nem figyeltek teljesen oda, hogy mit hasonlítanak mivel. A Porsche Taycan-t 2019 augusztus 4-én mutatták be, majd szeptember 9-én kezdődött el a gyártása. A tesztben szereplő amerikai ellenfelet, azaz a Tesla Model S P100D-t pedig 2016 augusztus 23-án mutatták be.

Talán már itt kijelenthetjük, hogy irreleváns a két modell összehasonlítása.

A Taycan Turbo S Overboost módjával (amit bekapcsoltak) 761 lóerőt és 1050 Nm nyomatékot érhetünk el, ezzel 2,8 másodperc alatt gyorsul az autó 100 km/h-ra.  Míg a Tesla Model S P100D Ludicrous+ módban (amit bekapcsoltak) 2.39 másodperc alatt éri el ugyan ezt a sebességet papíron és ideális körülmények között.

A videó feltöltője szerint az e-autók ugyan azokon a gumikon álltak a rajtvonalhoz, mint amivel kijöttek a gyárból. Ezen sem változtattak semmit! Adja magát, hogy a Tesla minimum 1 éves gumikkal állt ki a Taycan ellen.

A fenti videó csak egy kiragadott részlet a teljes adásból, mely ide kattintva nézhető végig. Továbbá a teljes műsorban kitérnek még az illesztési hézagokra és a minőségbeli összeszerelésekre is. Minden bizonnyal jobb és értelmesebb lett volna a két modell összehasonlítása, ha egy idén megjelenő „Raven” változatot állítottak volna a rajtvonalhoz a szervezők.

Talán majd máskor sikerül nekik!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!