Hatékonyabb motorokat kapnak a Tesla Model S-ek és a Model X-ek

0

A Tesla 2012 óta gyártja folyamatosan a Model S-t, 2015-től pedig a Model X-t. Ez idő alatt nem igazán volt szembetűnő változtatás a két modellen, leszámítva a Model S 2017-es ráncfelvarrását.

Hétvégén érkezett a hír, amit az Electrec szaklap szellőztetett meg. Lényege, hogy a Tesla frissítheti a Model S-eket és a Model X-eket. Igaz, arról már régóta pletykálnak, hogy 2019-től érkezhet egy ugrás, mely újabb és minőségibb anyagok használatát eredményezheti a beltérben. Viszont az újdonság, hogy a jelenleg használt AC indukciós motorok helyett állandó mágnes alapú motort kaphatnak az S-ek és az X-ek. Ezáltal pedig a hajtáslánc hatékonysága és 93%-ról akár 97%-ra ugorhat, így akár jelentősen megnőhet a megtehető kilométerek száma. A projekt a „Raven” kódnevet kapta! Előrejelzések szerint pedig a városi forgalomban lehet majd a leglátványosabb különbség az elektromos motor frissítésének.

A Tesla először a Model 3-nál kezdte el használni az állandó mágnes alapú motort, ahol már most láthatjuk, hogy a magasabb teljesítménye és a hatékonysága is kiemelkedőre sikeredett.

Egyelőre még sajnos nem tisztázott, hogy mikortól tervezi a frissítést a Tesla, de az Electrec információi alapján, „hamarosan”.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!