1000 dollárral drágul november 1-től a Tesla önvezető rendszere, az FSD

0

Augusztus közepén Elon Musk erősítette meg hivatalos Twitter csatornáján azt a hírt, hogy a Tesla önvezető rendszere, az FSD ára 2-4 havonta emelkedhet.

Jelenleg a Tesla Full Self-Driving csomag ára 6000 dollár, melyet opcionálisan kérhetünk. Az FSD hardveres része az összes újabb modellbe már beépítésre került 2019 áprilisától, azonban ezt a plusz szolgáltatást később is aktiváltathatjuk, ha úgy döntünk, hogy mégis kell az „önvezető csomag”. Nyilván drágábban juthatunk hozzá, mint amikor konfiguráltuk az autót.

A neve ellenére, a teljes önvezető csomag egyelőre még nem teszi lehetővé, hogy a Tesla autói emberi beavatkozás nélkül is ténylegesen képesek legyenek az önálló haladáshoz. Ezt a képességet várhatóan a következő években fogják teljesen feloldani. Ahogy közeledünk ehhez az időponthoz, úgy fog emelkedni a csomag ára is. Az első jelentősebb emelkedés november 1-től lép hatályba, mikor 6000 dollárról, 7000 dollárra emeli a Tesla az FSD árát.

A Tesla elkötelezte magát a fokozatos áremelés mellett, ahogy egyre több szoftveres újítás érkezik az autóiba. Augusztusban már volt szó egy áremelésről, de végül ezt lefújták. Mondván, úgyis érkezik a V10.0-s szoftver amiben a Smart Summon funkció is napvilágot lát. (Sajnos itthon ez még nem elérhető.)

Musk hosszú távú terve az, hogy a Tesla felhagy az autók elérhető árú értékesítésével ha teljesen megoldott lesz az önvezetés. Szerinte sokkal jövedelmezőbb lesz, ha a társaság taxiként üzemelteti az autókat és nem pedig eladja azokat az ügyfeleknek.

Azonban erre még várnunk kell, ugyanis a Teslának még nincs pontos ütemterve arra, hogy mikor tudja megvalósítani eme tervét. De, a kaliforniai e-autó gyártó cég tovább robog előre az általa megálmodott úton, hogy elérje azt amit a fejébe vett!

Továbbá Musk megemlítette az FSD-hez szükséges „Hardware 3.0”-t is, ami minden áprilistól gyártott modellben benne van. Viszont az olyan korábban vásárolt modellekben kicseréli a komplett hardvert a Tesla, ahol már megrendelték az FSD-t és 2.5-ös hardverrel van szerelve az autó. A Tesla nemrég elkezdte ezeknek a modelleknek a frissítését, de ez eltarthat egy ideig míg minden autóhoz eljut.

Végül Musk elárulta, hogy hamarosan érkezik egy frissítés ami felismeri az utcatáblákat és képes megkülönböztetni a közlekedési lámpákat is. Így akár Autopilot módban a piros lámpa érzékelésénél önmagától megáll majd az autó.

Hogy mikor érkezik ez a frissítés azt egyelőre nem tudjuk!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.huclub, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!