Az utóbbi időben egyre többet lehetett hallani illetve olvasani a Tesla V10-es rendszerének a frissítéséről. Nos, a legfontosabb talán az, hogy a 10-es verzió fejlesztései nagyon jól haladnak és Elon Musk szerint hamarosan megkaphatja az első beta verziót az “early access” flotta.

Hirdetés

Az “early access programban” azok vehetnek részt akiknek van FSD (Full Self-Driving) az autójukban és a Tesla meghívta őket a programba. Így megérkeznek majd az első vélemények az újításokról is, mint az autón belüli karaoke, vagy a YouTube és a a Netflix megjelenése.

Továbbá az is biztos, hogy a Full Self-Driving csomaggal rendelkezők előnyt élveznek majd a megjelenésnél. Azaz előbb tölthetik majd le a frissítést az autójukhoz.

Elon Musk azt Tweetelte, hogy a jelenlegi tervek szerint 2-4 havonta emelkedhet a teljes önvezető csomag ára. Viszont ez nagyban függ attól, hogy a legutolsó árváltozás óta mennyit haladtak a rendszer fejlesztésével. A legutolsó hírünk az, hogy augusztus 16-án drágul legközelebb az FSD csomag.

Jelenleg a teljes önvezető csomag ára 6.800 EUR (6000$), viszont ez később is aktiválható mivel az ehhez szükséges hardver már megtalálható az összes újonnan rendelt Teslában.

Azt azonban sajnos Musk nem árulta el, hogy mikor jelenik meg a V10-es szoftver. Bízunk benne, hogy mielőbb megérkezik a várva várt frissítés.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/