A Tesla Model X-el éri meg a legjobban vontatni!

0

Az elketromos autók esetében sokszor merül fel a kérdés, lehet-e egyáltalán velük vontatni utánfutót, vagy lakókocsit? Nos, a válasz az, hogy egyre több típusnál van erre mód, de ha ez fontos kitétel, érdemes érdeklődni a vásárlás előtt.

A Tesla Model X, Mecedes-Benz EQC és az Audi e-tron esetében szerencsére nem is merült fel ilyen kérdés, hiszen mindhárom modell esetében van lehetőség a vonóhorog felszerelésére! Egy Norvég e-autós közösség most azt vizsgálta meg, mennyi energia elhasználása árán tudunk lakókocsit vontatni az alábbi három típussal.

Mindhárom autónak egy 1160 kg tömegű lakókocsit kellett elvontatnia, az autókkal (amiket tapasztalt e-autós sofőrök vezettek) 3 nap alatt közel 1400 km távot tettek meg az adatok érdekében. Nézzük tehát táblázatban az adatokat:

TípusVontatható Tömeg
Fogyasztás vontatmánnyal
Fogyasztás vontatmány nélkül
Tesla Model X LR 100D 2267 kg 279 Wh/km 153 Wh/km
Mercedes-Benz EQC 400 1800 kg 306 Wh/km 163 Wh/km
Audi e-tron 55 1800 kg 353 Wh/km 185 Wh/km

A táblázathoz nem fűznénk kommentárt, ezeket mindenkinek a saját megítélésére bízzuk.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. „e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!