Hirdetés

A városok levegőminőségének egyik kulcsa a tömegközlekedés, azon belül is a korszerű hajtáslánccal szerelt buszok. Bár egyszerre sok embert el tudnak szállítani a buszok, az általuk kibocsájtott égéstermékek jelentős hatással bírnak környezetükre. Ezért is fontos, hogy az olyan országok is mielőbb át tudjanak állni tisztán elektromos buszokra, mint India, aminek nagyvárosairól szinte mindenkinek kolosszális szmogfelhők jutnak eszébe.

Az ország egyik legfontosabb járműgyártója, a Tata Motors pedig élen jár ezen harcban, hiszen egyre jelentősebb mértékben tud elektromos buszokkal hozzájárulni az ország városainak jobb levegőjéért. India egyik legnagyobb, buszok üzemeltetésével foglakozó cége, az Ahmedabad Janmarg Limited vállalat úgy döntött, hogy beszerez újabb 300 darab tisztán elektromos buszt. Korábban már 200-at leszállított nekik a Tata, de ha ez a megrendelés is teljesül, akkor már 500 darabos lesz a flotta! A kiszállított buszok ” Tata Ultra Urban 9/9 Electric AC Bus” típusúak, főbb alkotóelemeik pedig Németországból és Kínából érkeznek:

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Hirdetés