Szerdán kezdődik az Emobility Forum 2019

0

A 2019. évi Európai Mobilitási Hét keretében idén immáron ötödik alkalommal rendezi meg a Magyar Elektromobilitás Szövetség az iparág legnagyobb régiós seregszemléjét. A szeptember 18-19-én megrendezésre kerülő szakmai konferencia és iparági szakkiállítás az idén is két tematikus nap keretében, szakmai előadások és kerekasztal beszélgetések keretében járják körül a közlekedési eszközök, a kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésének és a felhasználói szokások változásának és megváltoztatásának lehetőségeit. 

Az elektromobilitás mára már úgy az egyéni autós közlekedés és mikromobilitás, illetve a tömegközlekedés és könnyű teherszállítás meghatározó tényezőjévé vált, válik. A statisztikai adatok szerint 2019 első félévéig folyamatosan bővült az elektromos töltőállomások száma Magyarországon, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) 2016. január 1-je óta 844 darab állomás létesítésére adott ki engedélyt, ezek közül az idén áprilisig 470-et helyeztek üzembe. A közlemény szerint folyamatosan nő a töltések száma, valamint a töltésre fordított energia mennyisége is. Míg 2017 negyedik negyedévében 13 585 töltést hajtottak végre, 2019 első negyedévében ez a szám már meghaladta a 97 ezret.
A zöld rendszámmal regisztrált tisztán elektromos vagy plug-in hibrid modellek száma 2019 szeptember 1-éig meghaladta a 14 ezret.

A fentiekkel párhuzamosan az elmúlt év során az elektromobilitási megoldások, a technológiák és a piac is sokat fejlődött, aminek mentén számos olyan kérdés felmerül, amelyet a szakértők is megvitatnak a rendezvényen.

Az esemény főtámogatója a Tesla Universal, akik a teljes shuttle szervízt biztosítják a nemzetközi és a hazai előadók számára.

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!