Ismét eltelt egy hónap, és újra megkaptuk a Belügyminisztérium Kommunikációs Főosztályától a júliusi zöld rendszámokkal kapcsolatos adatokat.

Hirdetés

A Belügyminisztérium gépjármű-nyilvántartása szerint ez év első nyolc hónapjában 4.498 zöld alapszínű rendszámmal rendelkező autót állítottak forgalomba hazánkban. Így 14 ezer 058-ra nőtt az e-járművek száma. A több mint tizennégyezer zöld rendszámos autóból a legtöbb tisztán elektromos (6166), ezt követik a hatótávnövelt elektromos változtatok (4282) és a tölthető hibridek (3609).

Augusztus kedvezett a főváros és vidék közötti különbségek mérséklődésének is: mindez azt jelenti, hogy a fővárosban 6996, míg vidéken 7062 e-kocsi található.

Továbbá érdemes megnézni, hogy miként nőttek a tisztán elektromos autók eladási számai az utóbbi egy hónapban:

Augusztusban 227 tisztán elektromos autót helyeztek üzembe, míg az 5N-ből és az 5P-ből mindössze 175 és 94 darab talált gazdára.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/