Az Európai Mobilitási Hét zárónapja idén is az Autómentes nap, amikor a „Menő jövő” mottó jegyében a Fehérvári Programszervező Kft. ismét megrendezi az Elektromos autók Napját. Szeptember 22-én, vasárnap 13 órától Székesfehérváron a Rákóczi utca–Várkörút lezárt szakaszán találkozhatnak az érdeklődők a technika legújabb vívmányaival. Az esemény már megtalálható a Facebook oldalunkon is.

Hirdetés

A 21. század technikai fejlődése számos, eddig ismeretlen lehetőséget kínál minden területen, így az iparban, az autógyártás területén is, ahol az utóbbi években egyre nagyobb teret kap az elektromos járművek fejlesztése. Egyre többen tartják fontosnak, hogy ezen módon is visszaszorítsák a levegőszennyezést. Évről évre nő a közlekedésben résztvevők száma, kulcsfontosságú tehát, hogy minél többen megismerkedjenek az elektromos autók kínálatával, előnyeivel. A városlakók egészségének megőrzése, a környezet védelme fontos feladat Székesfehérvár önkormányzata számára is, ezért rendezik meg ismét az Elektromos autók napját, ahol az érdeklődők akár ki is próbálhatják a járműveket. 

Szeptember 22-én, az E-autós napon 13 órától 19 óráig kilenc kiállító lesz jelen, köztük az országban 336 töltőállomás telepített eMobi NKft is. Az E.ON a Nissan Magyarország termékeit képviselve érkezik az eseményre, standjukon a látogatók ismét megtekinthetik a félbevágott Nissan LEAF-et, és a kiállításon egy régi normál LEAF is szerepel majd. A Nissan kipróbálható modelleket is hoz a programra, a LEAF-et és az e-NV200 elnevezésű kishaszongépjárművét. A Hyundai Ivanics a Hyundai Konával érkezik: a modellből kettőt is hoznak, az egyiket az érdeklődők vezethetik is. A BMW Rack Autó két i3-as BMW-vel települ ki a rendezvényre, amiből egyet természetesen tesztelhetnek is a látogatók. A LeasePlan a Tesla Model 3-mat, míg az Audi az Audi e-tron modellt kínálja kipróbálásra. A helyi Pappas autókereskedés a Mercedes EQC-t és az elektromos Smart ForFour-t hozza el az E-autó napra, ezekkel is végighajthatnak az érdeklődők a lezárt utcákon. A székesfehérvári Procar kereskedés kínálatából a Volkswagen e-Golfot próbálhatják ki a Várkörúton, a város elektromos gépjárművei közül pedig a 13 fős temetői kisbusz foglal majd helyet a kiállított autók között.

Az érvényes jogosítvánnyal rendelkező látogatók a Rákóczi utca lezárt szakaszán, a Panorama Offices előtti parkolóban találják a tesztautókat, amelyek kipróbálására a kiállító cégek képviselőinél lehet jelentkezni.