Tisztán elektromos lehet a Porsche 718 Cayman utódja

0

Nagyon úgy tűnik, hogy a Porsche rákapott az elektromos hajtásra a Taycan bemutatója után. Most a 718 Cayman lehet a következő modell a Porsche portfóliójában (Macan után) ami tisztán elektromos hajtást kaphat.

A Porsche vezetői lerántották a leplet a vállalat elektromosítási tervéről, és több mint valószínű, hogy a 718 Cayman utódja lehet a legesélyesebb ami tisztán elektromos változatot kaphat. Hivatalos megerősítés sajnos még nincs, de pletykák szerint a következő egy évben elkészülhet a következő generációs elektromos 718.

A Porsche nem titkolt célja, hogy a jövőben egyre több elektromos hajtással ellátott autót dobjon a piacra. 2025-re az értékesített modellek fele már tisztán elektromos vagy hibrid hajtással lesz szerelve és ennek eléréséhez jó kiinduló alap a pár napja bemutatott Taycan. Az első elektromos Porsche nem marad sokáig e-társ nélkül, hisz 2022-ig megérkezik a tisztán elektromos Macan is.

Lutz Meschke, a Porsche elnökhelyettese nemrég így nyilatkozott: „A sportautók szegmensében sem mehetünk el szó nélkül az elektromosítás mellett. Reagálnunk kell, azonban egy elektromos 911 elkészítése még túlságosan nehéz lenne. Viszont a 718 ideális alanynak tűnik amihez építünk egy új platformot.”

Lutz továbbra is úgy látja, hogy a nagy SUV kereslet ellenére is készíteniük kell izgalmas sportautókat, akár tisztán elektromos hajtással is. Meglátjuk, hogy a Porsche mennyire lesz sikeres a Taycan modelljével a jövőben.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!