Az elmúlt időszak valamiért a nagy eltávozások időszaka a Teslánál, legalábbis ami a felső-vezetést érinti. Lehet, hogy csak véletlen, de az is lehet, hogy oka van a nagy mozgolódásnak. Pár hónapon belül most következett be az ötödik vezető beosztású munkatárs átigazolása más céghez.

Hirdetés

Még június 26-án távozott a gyártási vezetője, Peter Hochholdinger. Azóta kiderült az is, hogy a Lucid Motorshoz igazolt át. A Tesla előtt az Audinál dolgozott hasonló munkakörben.
Július 2-án derült ki, hogy a márka európai területért felelős vezérigazgatója, Jan Oehmicke szintén távozott a Teslától. Mielőtt a Teslához igazolt volna, 18 évig a BMW-nél szintén felelős beosztásban.

Aztán pedig Steve MacManus július 3-án, a Teslák külső és belső tervezési munkálataiért felelős vezérigazgató. 4 évet töltött a Teslánál és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Augusztus 6-a volt J. Eric Purcell utolsó napja a Teslánál, aki a gyártási folyamatok minőségéért felelt a márkánál.

A legújabb távozó Stuart Bowers, ő a Tesla önvezető rendszerének, az Autopilot szoftverének fejlesztésével megbízott vezetője volt. Távozásának oka, hogy a Tesla komoly léptékű átszervezéseket eszközölt az Autopilot csapat felépítésében.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/