Sokan aggódnak, hogy mi történik akkor, ha elektromos autójukkal balesetet szenvednek el. Nos, a független amerikai törésteszteket elemző és publikáló szervezet, az IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) szerint ha valaki egy Audi e-tronnal karambolozik, biztosan nem lesz bajban. Az autó ugyanis megkapta a legmagasabb, “2019 TOP SAFETY PICK+” díjat, ami az abszolút biztonságos töréstesztű autók sajátja lehet csak.

Hirdetés
https://youtu.be/V2jTxkptYm8

Érdekesség, hogy a Tesla Model S 2017-ben megbukott ugyanezen a tesztsorozaton. A kis testvér Model 3 tesztelése pedig már folyamatban van.
Az e-tronra visszatérve, alább az angolul értő olvasóinknak csatoljuk ide a törésteszt eredményeit:

A vizsgálóbizottság az alábbi, szöveges értékelést adta ki az autóról:

“Az SUV alap első ütközés-megelőző rendszere is kiemelkedően magasan teljesített az IIHS pályatesztjeinél. Elkerülte az ütközést a 25 mph (mérföld/óra)-os teszt során, és az ütközési sebességet átlagosan 11 mph-val csökkentette a 12 mph-os teszt során. Első ütközésre előre figyelmeztető eleme megfelel az Országos Közúti Forgalmi Biztonsági Igazgatóság (National Highway Traffic Safety Administration) kritériumainak is.”

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/