Renault e-Plein Air – az elektromos retró autó

0

A Renault 4L a maga idejében rettentően népszerű kis autó volt. Tehát nem meglepő, hogy a rajongók minden évben rendeznek egy találkozót, hogy megünnepeljék az autó születését. A találkozót immáron tizedik éve rendezik meg, 4L International néven, a jubileumi évfordulóra pedig a Renault is készült egy meglepetéssel. Mégpedig egy e-Plein Air nevű tisztán elektromos koncepciót vitt magával a francia gyártó az eseményre.

A koncepció egy retró ihletésű forma, amely szorosan tükrözi az eredeti modellt is. Két üléssel és egy módosított hátsó résszel ahol az akkumulátor és az elektromos motor helyet kapott.

Sajnos az újdonságról nem árultak el túl sokat, de annyi kiderült, hogy az elektromos modell hajtása a Renault Twizyből származik. Ezért a módosított e-Plan Air megkapta a 6,1 kWh-s Twizy aksiját és annak 13 kW-os elektromos motorját.

A Plein Air-t először 1968-ban mutatták be, hogy versenyre keljen a Citroën Méhari-val. 

Mindenesetre öröm látni, hogy egyre több klasszikus forma tűnik fel tisztán elektromos hajtással.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!