A Tesla Model 3 a legnépszerűbb a világon – nézzük a számokat

0

Az utóbbi napokban, hetekben egyre több olyan cikk bukkant fel az interneten és az e-cars.hu-n is, hogy a Tesla Model 3 miképp formálta át a világ elektromos autó piacát. Ezért még egy ilyen cikkel nem fogunk nagy újdonságot mondani, mivel már az olvasóink többsége is jól ismeri ezt a tényt. Különösen igaz azokra, akik folyamatosan követik a Tesla pályáját és nagy rajongója a kaliforniai e-autó gyártó cégnek.

A Tesla melynek autói – pontosabban a Model 3 – hihetetlen mennyiségű érdeklődést és népszerűséget szerzett magának szerte a világon!

A comparethemarket.com a Google keresési adatai segítségével összeszedték, hogy mely elektromos autók voltak a legnépszerűbbek a különböző országokban. Statisztikájuk szerint a Tesla Model 3 a „kedvenc elektromos autó minden országban”.

Bár ez nem teljesen igaz, de a kutatás eredményei szerint a vizsgált 136 darab ország több mint a felében a Tesla Model 3 a leginkább keresett elektromos autó. Sajnos vannak olyan országok, ahol még nagyon nehezen lehet hozzájutni a Tesla modelljeihez! Ilyen ország Magyarország is, viszont már itthon is elérhetőek ezek a modellek és nem kell érte külföldre autózni. A nemrég nyílt Tesla Universal csapata teljes körű segítséget nyújt a logisztikai teendőkben és elvégzi a honosításhoz és forgalomba helyezéshez kötődő feladatokat és kedvező finanszírozási szolgáltatásokat kínál a leendő Tesla tulajdonosoknak.

A Nissan LEAF mindössze 22 országban teljesített jól, ezáltal került fel a második helyre! Érdemes inkább megnézni a térképet:

Európára nagyítva vehető észre jobban a különbség:

Tehát a számok a következőképpen alakulnak (2019 májusi adatok):

  • Tesla Model 3 – 75 ország; 1,529,770 kereséssel
  • Nissan Leaf – 22 ország; 545,520 kereséssel
  • Tesla Model S – 18 ország; 559,240 kereséssel
  • Tesla Model X – 13 ország; 507,990 kereséssel
  • BMW i3 – 6 ország; 354,230 kereséssel
  • Renault ZOE – 3 ország; 246,180 kereséssel

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!