Június elején jelentette be a Fiat, hogy haszongépjármű portfóliójának egyik húzónevét, a Ducatot alkotja meg elektromos meghajtással is.

Hirdetés

Mivel ezeknél az autóknál a hatótáv az egyik legfontosabb tényező, így rögtön elmondjuk, hogy 2 verzióban is rendelhető lesz a jármű: 220, illetve 360 km-es hatótávval (NEDC). A rendelések még idén év végén, míg az első kiszállítások majd csak 2020 tavaszán kezdődhetnek meg.

Méretek és tengelytávok tekintetében is előrelátó a Fiat Professional, ugyanis itt is többféle lehetősége lesz a megrendelőnek választani. Ezzel 10 és 17 köbméteres raktér áll a szállítandó árú rendelkezésére, maximum 1,9 tonna tömegig.

A jármű elektromos motorja 90 kW teljesítményt tud felmutatni, 280 Nm nyomaték mellett. A már említett kétféle hatótávot a 47, vagy 79 kWh kapacitással rendelkező akkupakk biztosítja majd. Az akkupakk villámtöltése CCS csatlakozón történik.

Egy adat hiányzik, amit a Fiat sajnos ezúttal sem közölt, az pedig az ára. Amint lesz információnk erről, természetesen megírjuk azt is!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/