Bemutatták az új Renault Zoe-t, 400 kilométeres hatótávval

0

Hét évvel Európa legkelendőbb városi elektromos autójának a megjelenése után, mai nap bemutatták a frissített Renault Zoe legújabb változatát ami minőségben és technológiában is hatalmasat fejlődött.

 

 

Technikai szinten a korábbi 41 kWh-s akkumulátor 52 kWh-ra növekedett, mellyel WLTP szabvány szerint egyetlen töltéssel akár 390 kilométert is megtehetünk. Továbbá a várakozásoknak megfelelően a Zoe-t egyenáramú CCS csatlakozóval is bővítették mellyel akár 50 kW-os teljesítménnyel is tölthetjük az új Zoe-t. Ezen kívül meghagyták a 22 kW-os váltóáramú gyorstöltést is.

Az új Zoe kétféle elektromos motorral vásárolható meg. Az R110 kódnevű modell 80 kW-os  109 lóerős motorral, míg az új R135 kódnevű pedig 100 kW-os motorral ami 245 Nm-es nyomatékkal és 136 lóerővel érkezik majd meg a kereskedésekbe.

A külsőn sokat nem változtattak a franciák, de azért némi ráncfelvarrás észrevehető az új modellen. A belső kapta talán a legnagyobb újítást az akkumulátoron kívül, hisz itt már megjelentek a teljesen digitális kijelzők. A műszereket egy 10 hüvelykes képernyővel váltották ki, a középső érintőképernyő pedig 9,3 hüvelykes lett.

A Renault a sok modellben már ismert egypedálos vezetést is beépített az újdonságba. Az új „B” üzemmódban nagyobb az e-autó lassulása, mely átlagos városi forgalomban nagy előnyt hoz.

Fontos megemlíteni, hogy a Renault új mobiltelefonos applikációt is kínál majd az autóhoz, Renault EASY CONNECT néven, melyen a szokásos távvezérlési funkciókat állíthatjuk az autóval kapcsolatban.

Az új Zoe még 2019 év végén megjelenik minden országban, azonban az ára egyelőre még nem ismert.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!