Videós teszten a Volkswagen ID. 3

0

Május 8-án 13 órakor a Volkswagen amolyan élő-premier közepette bemutatta az ID.3 nevű elektromos autóját ami már a MEB platformra épül. Teljes leleplezésről még nem beszélhetünk, ugyanis a gyártó kivár a Frankfurti Autószalon időpontjáig és ott fogják álcafólia nélkül bemutatni az első valódi elektromos autójukat. Viszont a Golf-méretű autóról annyit elárultak, hogy a gyártás egy első szériával fog indulni, ami a az ID.3 1 ST nevet kapta. Ára 40 ezer eurótól, azaz úgy 13 millió forinttól indul majd.

Hirdetés

Ezen a napon indult az ID. 3 előrendelése is, melynek megnyitása után 24 óra alatt több mint 10.000 darabra fizették ki az ezer eurós előleget az európai vásárlók. További érdekesség, hogy a magyarországi értékesítésre szánt összesen 80 darabos kvótát is alig egy nap alatt elkapkodták. Egyelőre csak várólistára lehet feliratkozni!

auto motor und sport YouTube csatorna pedig volt olyan szerencsés, hogy elsőként próbálhatta kis az első MEB platformra épített ID.3-at. A fenti videó egy kicsit hosszú, de érdemes végignézni, ugyanis elég sok új infót elárulnak. Továbbá a csomagtartó méretét is megmutatják, ami sok vásárlónak fontos szempont lehet.