Ahogy azt korábban megírtuk, mától, azaz május 8-tól elindult a Volkswagen ID. 3 előjegyzése.

Ma 13 órakor a Volkswagen amolyan élő-premier közepette bemutatta az ID.3 nevű elektromos autóját ami már a MEB platformra épül. Teljes leleplezésről még nem beszélhetünk, ugyanis a gyártó kivár a Frankfurti Autószalon időpontjáig és ott fogják álcafólia nélkül bemutatni az első valódi elektromos autójukat.

Viszont a Golf-méretű autóról annyit elárultak, hogy a gyártás egy első szériával fog indulni, ami a az ID.3 1 ST nevet kapta. Ára 40 ezer eurótól, azaz úgy 13 millió forinttól indul majd. Ha összehasonlítjuk a konkurens márkákkal, akkor nem is vészes az ár egy 52 kWh-s akkumulátorcsomaggal ellátott modellért, ami WLTP szabvány szerint 420 kilométert tehet meg egyetlen töltéssel.

A Volkswagen úgy kalkulál, hogy az ID.3 1 ST változatból mintegy 30 ezer példányt dob a piacra. 1000 euró ellenében, egészen pontosan 320 ezer forintos letéti díjért cserébe előrendelhetjük. Ehhez nincs más dolgunk mint ide kattintani, és volkswagen.hu oldalon a szükséges formot kitölteni.

A 1st modellt négy színben és három verzióban lehet majd megrendelni. Minden változathoz jár a nagy kerék, kényelmi funkciók, IQ Drive és a nagy panorámás üvegtető. Továbbá plusz szolgáltatásokkal igyekeznek megkönnyíteni a vásárlók döntését, hisz ingyenes töltést biztosítanak az autóhoz az első évben 2.000 kWh-ig, amit a VW töltőhálózat partnereinél vagy az IONITY hálózaton lehet igényebe venni. Ezen kívül pedig további klubszolgáltatásokat ígér a gyártó a vásárlóknak. Viszont a 1st modell nem lesz a legnagyobb méretű akkuval felszerelve, mivel az 58 kWh-s csomag a középkategóriás opciót jelenti. Ezen kívül lesz még 45 kWh-s ami 330 kilométerre elegendő utat biztosít (WLTP szerint), és a legnagyobb a 77 kWh-s modell amivel akár 550 kilométert is megtehetünk (WLTP szerint).

További pontos információkat és műszaki adatokat majd az őszi Frankfurti Autószalonra ígér a VW márka vezetője, Jürgen Stackmann. A First ID. modell gyártása ez év végén indulhat meg Zwickauban.

A teljes konferencia itt végignézhető:

Ide kattintva regisztrálj most a fórumunkba, ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/