Megmutatta a Volkswagen az ID. NEO-t, amit május 8-tól 320 ezer forintos letéti díjért cserébe előrendelhetük

0

Kétségtelen, hogy napjainkban az elektromos autózás jelenti a reális alternatívát a benzin- és dízelüzemű járművekkel szemben. Az autógyártók törekvéseiből egyértelműen ez látható, hiszen a leginnovatívabb márkák már megjelentek legalább egy elektromos modellel, és a nagy áttörés is csak karnyújtásnyira van: várhatóan egy-két éven belül már jóval nagyobb arányban lesznek jelen ezek a kocsik Európa és hazánk útjain. A Volkswagen 2020-ban kezdi el forgalmazni sorozatgyártású típusait, s terveik szerint mindegyik szegmenst lefedhetik az ID. modellcsaláddal.

Ma pedig elindította teaser kampányát a német gyártó, melyben először láthatjuk az új ID. NEO vonalait. Az előzetes tervek alapján az ID. NEO-t egy 125 kW (170 Le) maximális teljesítményű motorral vásárolhatják meg az ügyfelek, és három különböző akkumulátorral konfigurálhatják azt, a kocsi hatótávolsága akku pakktól függően 330-550 kilométer között alakul. Az  alapvetően hátsókerék-hajtású ID. NEO maximális sebessége 160 kilométer/óra körül várható, és 8 másodperc alatt éri el a 100 kilométer/órás tempót, de a modell rendelhető lesz összkerék-hajtással is. Ebben az esetben az első tengelyt is villanymotor hajtja.

Az MEB platformnak köszönhetően a motortér a megszokottnál kisebb, az utastér viszont tágasabb, a padlóba épített, tengelytől tengelyig tartó, 15 cm vastag “csokoládétábla” jellegű akkumulátornak köszönhetően az üléspozíció feljebb került. A kocsik állandó internetes kapcsolattal rendelkeznek, így frissíteni is folyamatosan lehet. Az autó működését különböző applikációk segítik, és letölthetőek lesznek olyan funkciók, mint például egy nagyobb navigáció vagy erősebb fényszóró. A felszereltségi szintek a jövő autói, így az ID. család esetében is egyszerűsödnek, várhatóan kevesebb opció közül konfigurálhatnak a vásárlók.

Az ID. NEO előrendelése 2019. május 8-án indul hazánkban, az ügyfelek 320 ezer forintos letéti díjért cserébe lehetnek a modell első hazai vásárlói, bár ekkor a végleges ár, a felszereltség és az akkupakk sem lesz még teljesen ismert. A prebooking során vásárolt autók olyan egyedi jegyeket viselnek, amely utal az első szériára, s a letéti díj kifizetésétől kezdve a vevők rendszeres információt kapnak a kocsiról. Ezt a díjat egyébként szerződéskötéskor visszafizeti a márka, de abban az esetben is visszatérítik, ha az ügyfél időközben meggondolja magát.

Őszintén, már nagyon várom az ID. NEO végleges árát és specifikációját. Bízom benne, hogy nem hiába vártunk eddig a VW első olyan tisztán elektromos modelljére amit az első pillanattól elektromos hajtásra terveztek. A fórumunkon már egyre többen gondolkoznak azon, hogy előrendelik. Ide kattintva regisztrálj most ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!