A hét egyik legfontosabb e-autós híre volt, hogy az Opel kijött két elektromos meghajtást részben, vagy egészben alkalmazó típussal. Az egyik a plug-in hibrid technikára alapozó Opel Grandland X Hybrid4, míg a másik újdonság a tisztán elektromos meghajtású Opel Corsa-e.

Amikor ezekről írt Gaben, még nem voltak tudhatóak az árak, ám most már ez is változott szerencsére. Ha magyar árakat egyelőre nem is, de a németországiakat már most el tudjuk mondani nektek!
Kezdjük a Grandland X plug-in hibriddel, amiért a gyártó Németországban 49.940 eurót kér el. Az autó már rendelhető, az első kiszállítások pedig 2020 tavaszán kezdődhetnek el a leggyorsabb előrendelőknek!

Apró újdonság, hogy a legújabb sajtóközleményben a 13,2 kWh-s akkucsomag segítségével már nem 50, hanem 52 km (WLTP) a megtehető tisztán elektromos hatótáv. Ez az akkupakk pedig az alapáras 3,3 kW-s fedélzeti töltő segítségével közel 4 óra, míg az opciós 6,6 kW-os töltővel csupán közel 2 óra alatt feltölthető.
A tisztán elektromos meghajtás kedvelőinek is kedvezni akart az Opel, így az egyik legnagyobb számban fogyó autóját mostantól ezen meghajtással is meg lehet vásárolni. Itt három felszereltségi szintből lehet választani, természetesen ahogy megyünk feljebb, úgy nőnek az árak is.

Ha előröl indulunk, ott a “Selection” nevű kivitelt találjuk, 29.900 eurós kezdőárral. Ebben az autóban már alapból jár az automatikus klíma, ami ráadásul távolról is szabályozható lesz. De az elektromos kézifék és kulcs nélküli indítás is az alapfelszereltség része, mint ahogyan az Apple Carplay, vagy az Android Auto kompatibilis, 7 colos érintőkijelzővel ellátott multimédiás egység. De a Selection-t választó vásárló olyan vezetéstámogató extrákat is megkap alapból, mint az elülső ütközésre figyelmeztető rendszer, automatikus vészfékező asszisztens, gyalogos észlelés és a sávtartás automatikája.

A második szint “Edition” néven fut majd, induló ára 30.650 euró lesz Németországban!

A harmadik és egyben legdrágább kivitel pedig “First Edition” nevén válik elérhetővé, 32.900 euróért. Ezért az árért egy kivételesen gazdag felszereltségű autót kapunk, amiben a korábban említett extrák mellé olyan tételek jönnek képbe, mint a 17 colos alufelnis kerekek, teljesen LED-es első fényszórók, kéttónusú fényezés és a teljesen digitális műszerfal. Az autó ráadásul lízingelhető is lesz, 299 euró/hónap áron!

A Corsa esetében az angol testvér, a Vauxhall Corsa-e árai is ismertek lettek, ott a kezdőár 26.490 font, amiből már levonásra került az országban elérhető 3500 fontos állami támogatás. A Corsa-e kiszállításai is 2020 tavaszán kezdődnek! Az Opel továbbá megerősítette azon szándékát, hogy 2024-re minden modelljéből lesz elektromos változat is.


A Corsa-e főbb tulajdonságai újra:

– 50 kWh-s akkucsomag (8 év vagy 160ezer km garancia az akkupakkra, hogy annak kapacitása nem esik 70%-alá)
– 330 km WLTP hatótáv
-100 kW teljesítmény, 260 Nm nyomaték mellett
0-100 km/h gyorsulás: 8,1 mp
– Fedélzeti töltő: 7,4 kW (egyfázisú), vagy 11 kW (3 fázisú).
– 100 kW-os villámtöltés támogatása, CCS szabványon keresztül.