Járműkitiltás után jöhet a benzinkút kitiltás?

0

Az izlandi főváros, Reykjavík polgármestere és annak képvislőtestülete a legnagyobb egyetértésben fogadta el azt a határozatot, aminek értelmében a jelenlegi 75-ről 37-re kell csökkenteni a város területén található üzemanyagtöltő állomások számát. Kezdetben a céldátum 2030 volt, de egy kicsit még szigorítottak is a határidőn, ami végül 2025 lett! 2040-re peig egy darabot sem akarnak majd a városban látni. Addigra a tömegközlekedést is át akarják állítani elektromos meghajtásúra.

Dagur B. Eggertson polgármester szerint a testület egyhangúlag támogatta az előterjesztést, amit aztán fennakadás nélkül meg is szavaztak. A döntés tehát megszületett, ami része Izland tavaly elfogadott klímapolitikájának. Ennek értelmében az egész ország szén-dioxid semleges lesz 2040-re és belsőégésű motorral szerelt autót sem lehet majd üzembe helyezni az ország területén 2030 után.

A belsőégésű autókkal szemben az elektromos meghajtásúak viszont további előnyöket élvezhetnek majd. Ilyen a hamarosan növelésre kerülő állami támogatás, vagy a további bővülés előtt álló töltőhálózat.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!