1 milliárd euró értékben épít Akkugyárat Európában a Volkswagen

2

Egyre inkább úgy tűnik, hogy a németországi Salzgitter lesz a Volkswagen akkumulátorgyártásának és újrahasznosításának központja. Még februárban írtam arról, hogy Salzgitterben egy komoly akkumulátor újrahasznosítási projekt veszi kezdetét, aminek keretein belül a VW majd a lehető legkörnyezetkímélőbb módon szabadulhat majd meg jövőbeni elhasználódott e-autós akkumulátoraitól.

A német város most pedig tovább növelheti fontosságát a Volkswagen szemében, hiszen ide tervez a gyártó egy 1 milliárd euró értékű akkumulátorgyárat felépíteni! Azt mindenképpen tudnunk kell, hogy a Volkswagen jelenleg is maga állítja elő az autókhoz szükséges akkupakkokat, ám az ezekbe építendő cellákat jelenleg is egy külső beszállító, az LG Chem biztosítja számára.
Akkupakkokra, így akkucellákra is bőven szüksége lesz a VW-nek, hiszen 2025-re évi 3 milliós darabszámú eladással terveznek a marketingrészlegen, a teljes konszernre vetítve. Elég csak a nem olyan rég bemutatott ID.3-ra gondolni.

A hamarosan épülő gyárban mindenképpen egy partner bevonásával kezdődne meg a cellagyártás, ezt a Volkswagen is kihangsúlyozta! De ki lesz ez a partner? Az SK Innovationt már többször összehozták a gyártóval, ám a jelenlegi beszállító LG Chem a Totalcar magazin véleménykifejtős cikke szerint már jelezte a VW-nek, hogy nem örülnének, ha mással is megállapodna akkugyártás ügyében a konszern. Kíváncsian várjuk tehát, hogy ki lesz a titokzatos partner!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!