Miközben sok helyen azt olvasni, hogy fél éve csak esnek az autóértékesítések számai az Európai Unióban, addig az elektromos autók iránti kereslet hónapról hónapra csúcsokat döntöget. Nyilván ezek a számok az eddigi viszonylag alacsony arányokhoz mérten számítanak jónak, de akkor is növekedés van, míg a belsőégésű autók esetében nincsen.

Az iparági elemző Matthias Schmidt pedig újra nekiült beszerezni az adatokat. 2019 márciusában 40.400 darab elektromos autó került új tulajdonoshoz, míg az egész első negyedévet tekintve ez a szám már 80.900 darab. Ha így haladnak a számok tovább, 2019 végére akár már a 350.000 darab eladott e-autót is elérheti az EU.

A hónap abszolút győztese pedig a Tesla márka, akik 18.100 darab autót adtak el kontinensünkön, az alábbi megoszlásban:

Model 3 – 15.700 db
Model S/Model X – 2.400 db (65%-os esés 1 év alatt, vélhetően a Model 3 miatt)

Ezzel Európában már most 44,8%-os piaci részesedéssel rendelkezik a Tesla, ezzel pedig a legkeresettebb e-autós márka lett. Hazájában, az Egyesült Államokban még ennél is nagyobb a részesedésük az e-autós piacból, ott ez a szám 75%!

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/