Idén már többször előkerült a nagy hír, hogy a Tesla frissíteni fogja a Model S és Model X modelljeit. Legutóbbi hírünk április 8-án érkezett, melyben arról írtunk, hogy a jelenleg használt AC indukciós motorok helyett állandó mágnes alapú motort kaphatnak az S-ek és az X-ek. Ezáltal pedig a hajtáslánc hatékonysága és 93%-ról akár 97%-ra ugorhat, így akár jelentősen megnőhet a megtehető kilométerek száma. A projekt a “Raven” kódnevet kapta! Előrejelzések szerint pedig a városi forgalomban lehet majd a leglátványosabb különbség az elektromos motor frissítésének. A Tesla először a Model 3-nál kezdte el használni az állandó mágnes alapú motort, ahol már most láthatjuk, hogy a magasabb teljesítménye és a hatékonysága is kiemelkedőre sikeredett.

Hirdetés

Az “Electrec” szaklap szerint pedig ez a frissítés még csak egy előszele annak amit a Tesla tartogat a két modellnek. Több mint valószínű, hogy nagyobb akkumulátorcsomag is társul majd a gazdaságosabb elektromos motorok mellé. Az akkucsomagban pedig pár a Model 3-ból jól ismert 2170-es cellák kaphatnak helyet. Egy régebbi cikkünkben alaposan kiveséztük, hogy hogyan is épül fel a Model 3 akkumulátor pakkja, érdemes ide kattintani és elolvasni.

Ezzel egy időben a beltér is egy igen komoly frissítésen fog átesni. Mind a két modell megkaphatja a már a Model 3-ból jól ismert középen elhelyezkedő nagy kijelzőt. Vagy akár nagyobbat! Azért mégis menőbb lesz majd fektetett kijelzőn filmezni töltés közben, mint egy vertikális kijelzőn.

forrás: electrek.co

Mindezen infókat pedig a Tesla legfrissebb szoftveréből nyerték ki a hozzáértők. Azt viszont egyelőre nem tudjuk, hogy mekkora akkumulátorral lesznek szerelve a régebbi modellek. Viszont azt már most elkönyvelhetjük, ha új akkumulátort kapnak ezen modellek akkor a SuC töltésen való sebesség is el fogja érni a maximális 250 kW-os teljesítményt.

További érdekesség, hogy a szoftver azt is elárulta, hogy az európai modelleket akár a CCS villámtöltésre is felkészítik. Ez pedig további jó hír, hisz így már szinte mindenhol lehet majd tölteni az összes Tesla modellt.

A frissített változatok megjelenési időpontja még kérdéses, de pletykák szerint akár már júniusban bemutathatja a kaliforniai e-autó gyártó a faceliftes változatokat.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/