Tisztán elektromos Porsche 918 Spyder utód érkezhet

0

A Porsche jelenleg is több tisztán elektromos modellen dolgozik, elég csak a Taycanra és a Taycan Cross Turismóra gondolnunk. 2021-ben tisztán elektromos Macan-t is kaphatunk és nem kizárt, hogy a Cayenne esetében is lép a gyártó.

Mindez pedig nem azt jelenti, hogy hátradőlve várná a csodát a Porsche, hisz máris újabb terveket szövögetnek, amely kapcsán a 918 Spyder neve is felmerült mint lehetséges tisztán elektromos modell. A Cayenne Coupé bemutatóján a Top Gear munkatársai feltették a nagy kérdést Oliver Blume vezérigazgatónak, hogy van-e valami a tarsolyukban a 918 Spyder utódját illetően.

„Ezen a téren komoly történelemmel rendelkezünk, és a jövő számára is tartogatunk valamit. A legjobbnak kell lennie a piacon, ám még nem tartunk ott, hogy egy tanulmányt tudnánk prezentálni belőle. Lehet, hogy egy tisztán elektromos-meghajtású autóról beszélek? Igen, lehet” – mondta a vezérigazgató. A Porsche számára komoly segítség lehet az elektromos sportautóiról elhíresült horvát Rimac is, amelyben nemrég 10%-os tulajdonrészt vásároltak. A jövőben pedig még szorosabbra fűzik az együttműködésüket, ezt már Oliver Blume erősítette meg aki szerint a Rimac személyében tökéletes partnert találtak a prototípusok és az okos megoldások kifejlesztéséhez.

Ha pedig a 918 Spyder utódja tényleg elektromos hajtásláncra vált, úgy a Ferrari, McLaren és a Lamborghini is elgondolkodhat a váltáson!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!