Hivatalos: lesz tisztán elektromos Porsche Macan

0

Így változnak a dolgok napról napra, ilyen a Porsche Macan esete is. Épp 1 napja írtunk róla, hogy a tervek szerint lehet majd egyszer tisztán elektromos verziója a márka legjobban fogyó típusából, ám most már hivatalosan is megerősítésre került ez az értesülés!

A teljesen elektromos Macan Lipcsében készül majd, persze előtte komoly pénzügy fejlesztések fognak történni a gyár életében, felkészítendő azt a várhatóan megugró keresletre. Bár a Macannak így sincsen szégyenkezni valója, hiszen egymaga hozza a teljes Porsche eladások 1/3-át!

A Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume (Chairman of the Board of Management of Porsche AG) beszélt a tényekről:
„Az elektromos mobilitás és a Porsche tökéletesen kiegészíti egymást; nem csak azért, mert hatékony, hanem mert elérhető általa egy igazán sportos karakter is! 2022-ig több, mint 6 milliárd Eurót kívánunk elektromos mobilitásra vonatkozó fejlesztésekre költeni és 2025-re az új Porsche modellek 50%-át szeretnénk elektromos meghajtással is elérhetővé tenni. Mindazonáltal az elkövetkező tíz évben egy olyan portfóliót kívánunk felépíteni, amikben egyaránt leszenk tisztán elektromos és plug-in hibrid, valamint még jobban optimalizált benzines hajtásláncokat használó sportautók! Célunk, hogy úttörő szerepünk legyen ebben a technológiában, épp ezért társaságunk tovább halad a jövő mobilitásának irányába!”

A Porsche szerint 2019 végén mutatják be majd a tisztán elektromos Macant, nem sokkal a Taycan Cross Turismo után, míg a gyártás csak valamikor a következő évtized elején indul. Továbbá az elektromos Macan lesz majd az első olyan Porsche, ami a már 2 éve fejlesztés alatt álló PPE padlólemezt fogja használni!

Audi-Porsche PPE padlólemez promóció

Regisztrálj az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!