Készül a tisztán elektromos Porsche Macan?

2

Érdekes cikket készített a Financial Times, állításuk szerint ugyanis egy tisztán elektromos verziójú Macan elkészítésén ügyködik a gyártó. Sőt, értesüléseik szerint az újdonság a lipcsei gyárban fog elkészülni és a héten akár bemutatásra is kerülhet a Porsche részéről!
Egy másik, német médium is említést tett az autóról. A Spiegel szerint is készül a Macan teljesen elektromos kiadása, aminek gyártása viszont csak 2022-ben kezdődhet meg.
A Porsche Macan a márka egyik legnépszerűbb modellje, melynek eladási számai egymagában a teljes paletta 1/3-át adják. Az elektromos Macan a Porsche harmadik ilyen jellegű autója lenne, a Taycan és a Taycan Cross Tursimo mellett. (na és persze ott van a gyártó saját fejlesztésű kamionja is)

A Porsche kamionja, elősegítendő a gyárak közötti szállítás nulla 0%-os Co2 kibocsájtását!

Árban nagyon nem lenne drágább a benzines modelltől az elektromos Macan, becslések szerint akár 55.000 eurótól indulhatna az árlista. Bár a belsőégésű Macan értékesítése tovább folytatódna, azért az elektromos verzió népszerűsítése is egyre nagyobb hangsúlyt kapna a Porsche részéről. Korábban a Porsche vezérigazgatója, Oliver Blume is azt nyilatkozta, hogy a vállalat nem kíván 2030 után belsőégésű motorokkal szerelt autókat értékesíteni, sem gyártani.
“Azt jósolnám, hogy 2030 lesz ez az év, mire a legsportosabb Porsche egy elektromos meghajtású kivitel lesz. Ki tudja, talán egyszer a legikonikusabb modellünk, a 911 is elektromos lesz”

Múlt és jövő

Várjuk a véleményed az új fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!