Kigyulladt az i8? Vízbe vele…

0

Érdekesnek tűnő megoldást választottak a hollandiai Brabant tartomány tűzoltói, amikor azzal szembesültek, hogy egy füstölő elektromos (pontosabban plug-in hibrid) autóhoz hívták ki őket.
Az autó egy BMW-MINI bemutatóteremben állt, ami egyszer csak elkezdett füstölni. A bemutatóterem szervizében dolgozó kollégák és a tűzoltók közösen a hátsó udvarra vezették ki az autót, ahol azt megelőző jelleggel egy több, mint 11ezer literes (3000 gallonos), vízzel teli tartályba merítették és 24 órára ott is hagyták.
Brutálisnak tűnhet a megoldás, de ahogyan azt a Tesla vészhelyzeti megoldásait bemutató cikkünkben is említettük, ez a helyes ajánlás.
A BMW i8 egy plug-in hibrid, melyben az 1,5 literes benzinmotor mellett egy 11,6 kWh kapacitású, nagyfeszültségű akkumulátor is működik.

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. Regisztrálj még ma! “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!