Mégis volt egy ‘one more thing’ – Elon Musk megvillantotta a ‘cyberpunk’ Pickup-ot

0

Mindenki hiányolta a tegnapi Tesla Model Y premierről a klasszikusnak számító “one more thing” mondatot. Steve Jobs szokta elsütni egy-egy Apple eventen, de legutóbb Elon Musk is meglepte a közönséget mikor a Tesla Semi után bemutatta az új generációs Tesla Roadstert.

Most azonban ez elmaradt! Vagyis csak részben!

Mindenki a cipőjére gondolt, mint egy újdonság:

De aztán Musk hamar eloszlatta a kósza gondolatokat, mondván, hogy volt ott valami, de senki nem vette észre. Majd a találgatásokra reagálva elárulta, hogy az esemény végén a Blade Runner zenéjére felvillantották egy rövid ideig a fő nagy kijelzőn a Cyberpunk Blade Runner dizájnnal megáldott Pickup teaser képét.

Senki nem vette észre, mert mindenki a Model Y tesztvezetésével volt elfoglalva.

Világosított kép, hogy könnyebben kivehető legyen a Pickup alakja.

Elon Musk még korábban elárulta, hogy a Pickup (Truck) év vége felé debütál. Azt is elmondta, hogy teljesen egyedi, futurisztikus kialakítású járművet várhatunk. Az tény, hogy a kaliforniai e-autó gyártó a Pickup-fronton sem éri be az átlagossal. A hagyományosnak mondható, belsőégésű motorral szerelt pickupok sem számíthatnak majd igazi ellenfélnek. Továbbá az amerikai piacon megszokott monstrumoknál is nagyobb jármű várható, hatüléses kialakítással.

A pontos technikai adatokra azonban még várnunk kell, viszont itt is szivárogtak ki információk. Nem kizárt, hogy egy óriási 200 kWh kapacitású akkumulátor kerül a Pickupba, akárcsak a Roadsterbe. Továbbá két elektromos motor ami mintegy 600 lóerős rendszerteljesítményt eredményezhet.

A Tesla Pickup hatótávolsága kiviteltől függően 650 és 810 kilométer között várható, a 0-100-as gyorsulása pedig négy másodperc alatt maradhat.

Ide kattintva csatlakozzatok a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/