A héten érkezik a Supercharger V3

2

A nagy hír végre Elon Musk által is megerősítésre került, így elkezdődhet a Superchargerek új, ultragyors villámtöltést támogató generációjának telepítése. Hogy mi a jó ebben? Természetesen legfőképpen az, hogy akár 350 kW teljesítményű töltést is tud támogatni egy ilyen töltőoszlop.

Amikor 5 éve elkezdődtek a Supercharger állomások telepítési munkálatai, akkor mindenkit ámulatba ejtett az, hogy itt 120 kW-al tudnak tölteni a márka autói. Természetesen ezek a számok ma sem rosszak, hiszen elég csak az itthon állományt megnézni és láthatjuk, hogy Magyarországon jelenleg nincsen 50 kW-nál nagyobb teljesítményt biztosító villámtöltő.

Az első ilyen, V3-as jelölést kapó töltők eredetileg 2018-ban kezdtek volna megjelenni, de valószínűleg a Model 3 felfuttatása körüli tevékenységek miatt nem jutott már idő a töltőhálózat fejlesztésére is. Ám itt van 2019 és a Model 3 kiválóan teljesít, így elérkezhetett az idő, hogy a Supercharger töltők ismét csatlakozzanak a töltési lehetőségek élvonalához. Tegnap este pedig Elon Musk is elújságolta a jó hírt, miszerint az első publikus V3.0 Supercharger szerda este 8-kor (helyi idő szerint) működésbe fog lépni.

További információk nem állnak rendelkezésre, így nem tudunk jelenleg semmit ennek a töltőnek a helyéről, sem annak teljesítményéről.
Természetesen a V3 Supercharger megjelenése csak az érme egyik oldala, az autókat is fel kell majd készíteni arra, hogy fogadni tudják a megnövekedett teljesítményt.

Ide kattintva csatlakozhatsz a legnagyobb Magyar Tesla Club Facebook csoportunkhoz, ahol elmondhatod a véleményed. Vagy ha nincs Facebook fiókod akkor regisztrálj a megújult fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!